Achtergrondverhalen

Voor wie meer wil (w)eten

Eerlijk eten Goed eten en drinken Sfeervol De kunst van genieten
Eerlijk eten Goed eten en drinken Sfeervol De kunst van genieten

Ik houd enorm van mooie producten. Van producten met een verhaal. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik bij een boer een boerenkaas kan kopen in het kleine winkeltje bij z’n familiebedrijf. Oesters koop ik aan zee, maar nog liever raap ik ze zelf. Vlees gebruik ik enkel van dieren die een mooi leven hebben gehad. Eerlijk vlees, zonder antibiotica. Van vergeten groentes kan ik ook genieten tijdens het koken. Zelf ben ik ook nog zo gek om wilde paddestoelen te plukken, maar dat durf ik voor mijn gasten niet aan. Maar geweldig toch wat de natuur ons allemaal biedt?

Ik merk dat heel veel mensen steeds bewuster worden van wat ze eten; zeker ook jongeren en dat is een goede zaak. Want van jong tot oud, wij willen met iedereen onze passie delen! En ons verhaal vertellen; eerlijk en echt.

Lees verder
onze najaarsproeverijen zijn volgeboekt !

Na het behalen van mijn vinologenopleiding ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de wereld van  wijn en uiteindelijk ook bier……..

 Wijn van kleine wijn boeren uit Europa, de pareltjes zoeken met de beste prijskwaliteit verhouding dat vind ik super tof om te ontdekken. Ik ben niet gauw tevreden en wordt steeds kieskeuriger qua eisen die ik aan de wijn stel .

Veel van onze wijnen zijn biologische en biodynamische. Gezonde druiven worden namelijk in de wijngaard gemaakt en van gezonde druiven kun je mooie wijn maken.

In het voor en najaar geef ik proeverijen. Interesse houd onze socials in de gaten. 

 

Bieren komen vaak van lokale craftbrouwerijen uit Nederland.

Een craft brouwer wordt gedefinieerd aan de hand van vier kernbegrippen:

* Onafhankelijk – maximaal 25% van de aandelen zijn in handen van een niet-craft brouwer.

* Authentiek – brouwt (hoofd)bier op onverdunde basis en gebruikt geen mais, rijst of andere ingrediënten om kosten te reduceren. Er wordt geen high-gravitybier gebrouwen.

* Eerlijk – is open over ingrediënten, afkomst en productielocatie.

* Volume – brouwt niet meer dan één miljoen hectoliter per jaar.

En dat is precies waar wij voor staan !

Onafhankelijk, authentiek, eerlijk en vol volume. 😊

Lees verder

Foodblog: Texelse Schapenkaas

Foodblog: Huisgemaakte bitterbal

Foodblog: Pastrami

Foodblog: Slow Food

Foodblog: Porchetta

Nieuwsblog: Samenwerking met D’n Buff

Pasen 2024

Foodblog: Coquilles

Foodblog: Nagelhout

Foodblog: Spareribs

Foodblog: Oesters

Foodblog: Captains Diner

Foodblog: Pinsa Romana