Kandinsky
Diner kaart

Bij ons voert eerlijk eten de boventoon. Er worden zoveel mogelijk duurzame streekproducten verwerkt. Groenten en fruit komen vers van het land, het vlees is diervriendelijk of biologisch.

Antipasta & voorgerechten Hoofdgerechten Nagerecht Voor de kids Antipasta & voorgerechten Hoofdgerechten Nagerecht Voor de kids
Antipasta & voorgerechten Hoofdgerechten Nagerecht Voor de kids Antipasta & voorgerechten Hoofdgerechten Nagerecht Voor de kids

Slow food / Goed, eerlijk & lokaal

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te werken met Slow Food!

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Bepaalde producten / rassen beschermen. Lokaal en met het seizoen.

GOOD Eten dat goed van kwaliteit is, vol van smaak én gezond.

CLEAN Geproduceerd met respect voor de natuur.

FAIR En dat te koop is voor een eerlijke prijs, zowel voor consument als producent

Voorgerechten

Zeeuwse oester (per stuk)

€ 3.50

Verse creuses, topping van mango en ponzu
Wijntip: Albariño | Just b wines| Rias baixas| SP| wit

DESEMBOL (VEGA)

€ 6.80

Zilte kruidenboter met zeewier en limoen

Dn Buf

€ 10.40

Buffelmozzarella uit Boxtel, tartaar van kumato tomaat, olijfolie, zeezout
Wijntip: Pinot Gris| Wolf | Pfalz | D| wit

Gyoza Korean BBQ (6 stuks)

€ 10.80

Grote Koreaanse dumplings, rundvlees, groenten, dip van vissaus, knoflook en peper

Gyoza Korean Kimchi (VEGA)

€ 10.80

Grote Koreaanse dumplings, kimchi, groenten en sesamdip

Pastilla geitenkaas

€ 10.00

Marokkaanse pastilla uit de oven, geitenkaas, gedroogde pruimen, ras el hanout, emulsie van komijn
Wijntip: Chardonnay l Toro d’Oro l Central Valley l CL | wit

HAPJES VAN HET SEIZOEN OM TE DELEN (OOK VEGA MOGELIJK)

€ 11.00

Plateau met hapjes van het seizoen
Wijntip: Verdicchio| Bacaréto | Marken| IT| wit (prijs per persoon)

Porchetta Italian streetfood

€ 12.80

Gerossterd buikspek op z'n Toscaans van het weidevarken, Orzo pasta met kimchi, Amsterdamse ui, zwarte knoflook en gedroogde ancho peper
Wijntip: Sangiovese | Fattoria Basciano| Chianti Rufina | IT | rood

pekingeend Kandinsky (2 personen)

€ 24.00

Pekingeend, flensjes komkommer,bosui, hoisin saus
Wijntip: Pinot Noir |Pino|Languedoc |FR |rood

Hollandse garnalen bisque

€ 12.00

Hollandse garnalen, bisque van Langoustine en anijsschuim
Wijntip: Pinot Gris| Wolf |Pfalz |D| wit

Tonijn ceviche

€ 12.80

Tonijn, crème van mandarijn-tijgermelk, kumquats, kokos, sesam, koriander
Wijntip: Albariño |Just B Wines | Crogue |Rias Baixas |SP| wit

Korean Bowl

€ 10.00

Soba noedels met kimchie, Gochujang, miso, krokante ui en
Wijntip : Pinot Gris |Wolf | Pfalz |D | wit

Uit de steenoven

Pizza gemaakt met een mix van rijstmeel, sojameel en volkoren meel de oorspronkelijke “oude Romeinse rijke smaak van brood  licht verteerbaar, laag in calorieën en veel smaakvoller.

PINSA quattro formaggio (VEGA)

€ 14.00

Dutch cheeses (fior di latte, lazuli, fiore en Texelse schapenkaas) met tomaat en zoete aardappel
Wijntip: Corvina | Montresor | Veneto | IT | rood

PINSA PIZZA JAPANSE TONIJN

€ 15.00

Verse tonijn | soja mayo | crème fraîche | furikake en edamame
Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit

PINSA PIZZA buffelmozarella (vega)

€ 14.00

Pinsa pizza met kumato tomaat, buffelmozzarella uit Boxtel
Wijntip: Pinot Noir |Pino|Languedoc|FR |rood

Wordt geserveerd met seizoensalade

Hoofdgerechten klassiekers

Rumpsteak (180 gram)

€ 25.00

MRIJ (maas, rijn, Ijsel), gras gevoerd, mals en volle smaak
Wijntip: Tempranillo | El Vinculo | La Mancha | SP | Rood

SATE KANDINSKY (wroetvarken)

€ 19.50

Saté van het diervriendelijk gehouden wroetvarken | pinda-ketjapsaus | zoet-zuur, seroendeng en cassave
Biertip: Fugu | de Kromme Haring |Saison with Yuzu | 6,5% | NL

WAALWIJKER

€ 19.50

Biefstukburger van double Dutch beef met gruyère | cheddar | baconsaus | sla | tomaat | jalapeno mayo geserveerd op brioche en maisfrites
Wijntip: Negroamaro | QU-ALE | Salento | IT | rood

Extra pastrami + 4.50

flat iron steak (180 gram)

€ 28.00

Australië Gold Coast Cattle, veel smaak, rijke marmering, 120 dagen graan gevoerd
Wijntip: Alicante Bouschet | Bacalhôa |Setúbal | PT | rood

Hoofdgerechten specials

VIS VAN HET SEIZOEN

Dagprijs

Snoekbaars filet met grove mosterdsaus en venkelsalade

Spitskool cafe de paris

€ 19.00

Geroosterd in de oven, ala cafe de paris, Holandaise-mosterd saus, emulsie van komijn, mousseline
Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit

SLOW FOOD GERECHT VAN DE WEEK

Dagprijs

Buffel rendang met rode quinoa en zoetzure groenten

Brisket

€ 25.00

Brisket ( borststuk) van het Gasconne rund, geroosterde rode biet, mierikswortel crème, krokant van zuurkool, Hoi-sin lak, jus van zwarte knoflook
Wijntip: Negroamaro | QU-ALE | Salento | IT | rood

Pasta en gamba

€ 23.00

Bucatinni pasta, garnalen met pancetta van Duke of Berkshire varken, romige wodkasaus enThaise basilicum
Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit

Bijgerechten

Geroosterde biet

€ 7.00

met balsamico, knoflook en trompet de la mort paddenstoel

Salade rode kool

€ 5.00

Met dille, appel, rozijntjes en Nederlandse walnoot

Kindergerechten

Pasta bolognese

€ 9.00

PINSA ROMANA PIZZA (VEGA)

€ 9.00

Magaritha

AMERICAN PANCAKES (VEGA)

€ 7.00

Met stroop | bosbes en poedersuiker

FRIKANDEL SPECIAAL

€ 6.00

Met patat | ui | curry | mayo en tomaatjes Frikandel! Maar dan wel van hoge kwaliteit van vlees van oorspronkelijke rassen. Deze is gemaakt met Baambrugs big, Gasconne rund en Blije Ilperkip, en zónder e-nummers!

Nagerechten

Mascarpone & kers

€ 9.00

Taartje van mascarpone, amarene kersen, amaretti koekjes, gel van rood fruit, vanille-ijs

Tarte tartin

€ 9.00

Gekarameliseerd appeltaartje, lemon curd en yoghurtijs

Panna cotta Azian style

€ 9.00

Panna cotta, spekkoek, lime curd, kumquat, shisho, kokosijs

KAAS

€ 12.00

5 soorten kaas | brioche en stroop
Wijntip: Px sherry | Andalusië | Spanje

KINDERS

€ 5.00

Vanille-ijs | chocosaus en slagroom

TONY CHOCOLONY

€ 2.50

Voor bij de koffie
Keuze uit: karamel-zeezout | nougat of puur