Kandinsky
Diner kaart
Bij ons voert eerlijk eten de boventoon. Er worden zoveel mogelijk duurzame streekproducten verwerkt. Groenten en fruit komen vers van het land, het vlees is diervriendelijk of biologisch.
Slow food / Goed, eerlijk & lokaal
Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te werken met Slow Food!
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.
Bepaalde producten / rassen beschermen. Lokaal en met het seizoen.
GOOD Eten dat goed van kwaliteit is, vol van smaak én gezond.
CLEAN Geproduceerd met respect voor de natuur.
FAIR En dat te koop is voor een eerlijke prijs, zowel voor consument als producent

Voorgerechten
Duke of Birkshire buikspek
€ 12.80
Crispy geroosterde buikspek | boa buns | diverse rauwkost en hoisinsaus
Wijntip: Gamay | Chiroubles | Beaujolais | FR | rood
DESEMBOL (VEGA)
€ 6.80
Zilte kruidenboter met zeewier en limoen
Pinchos (3 stuks)
€ 9.80
Ambachtelijk stokbrood | Spaanse tortilla | aioli | mayo van gefermenteerde zwarte knoflook | Padrón peper en langzaam gedroogde tomaatjes
Wijntip: Chardonnay | Toro d’Oro | Central Valley | CL | wit
Vitello tonato Slow Food
€ 12.80
fricandeau van het Gasconne kalf | huisgemaakte tonijnmayo (natuurlijk | garnituur en grissini
Wijntip: Gamay | Chiroubles | Beaujolais | FR | rood
ZEEBAARS Cheviche
€ 12.80
Wild zeebaars | avocado | Rotterdamse soja | limoen | passievrucht | sinaasappel en rijstkrokant
Wijntip: Avesso | Monólogo | Vinho Verde | PT | wit
Sardines
€ 10.80
Gemarineerde sardines | spicy soja | citrus en ansjovis
Wijntip: Pinot Grigio l Tavo l Venezie l IT l wit
HAPJES VAN HET SEIZOEN OM TE DELEN (OOK VEGA MOGELIJK)
€ 10.80
Plateau met hapjes van het seizoen
Wijntip: Grenache Syrah | Terre d’AIX ception | Provence | FR | Rosé
(prijs per persoon)
Zweedse sashimi
€ 11.00
Gemarineerde zalm | wasabimayo | Japanse ponzu en ingelegde gember
Wijntip: Avesso | Monólogo | Vinho Verde | PT | wit
Aurelie biologische geitenkaas
€ 9.00
Uit de oven | een heerlijk geitenkaasje uit België | wilde spinazie | dressing van honing en mosterd | vijg | amandel en limoenrasp
Wijntip: Grenache Syrah | Terre d’AIX ception | Provence | FR | Rosé
Gamba barba di frate
€ 12.80
Garnalen in knoflookolie en peper | barba di frate (zee groente) | en brood
Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit
HOLLANDS LAM (4 stuks)
€ 8.00
Bitterbal van lamsschouder | gepofte paprika | look en truffeldip
Wijntip: Gamay | Chiroubles | Beaujolais | FR | rood
Uit de steenoven
Pizza gemaakt met een mix van rijstmeel, sojameel en volkoren meel de oorspronkelijke “oude Romeinse rijke smaak van brood licht verteerbaar, laag in calorieën en veel smaakvoller.
PINSA PIZZA JAPANSE TONIJN
€ 15.00
Verse tonijn | soja mayo | crème fraîche | furikake en edamame
Wijntip: Pinot Grigio | Tavo | Venezie | IT | wit
PINSA PIZZA Wilde spinazie en geitenkaas (vega)
€ 14.00
Met wilde spinazie | biologische geitenkaas | aardappel en knoflook
Wijntip: Garnacha | Belsetan |Aragón | SP | rood
PINSA PIZZA TOMAAT & MOZZARELLA (VEGA)
€ 14.00
Met tomaat | barba di frate en fior di latte
Wijntip: Avesso | Monólogo | Vinho Verde | PT | wit
Wordt geserveerd met seizoensalade
Hoofdgerechten klassiekers
BIEFSTUK KANDINSKY
€ 23.00
Gegrilde steak | rode portsaus of Oudwijker lazuli (Hollandse blauwschimmel | frieten uit de ossewit en Belgische mayo
Wijntip: Tempranillo | El Vinculo | La Mancha | SP | Rood
SATE KANDINSKY (wroetvarken)
€ 19.50
Saté van het diervriendelijk gehouden wroetvarken | pinda-ketjapsaus | zoet-zuur, seroendeng en cassave
Biertip: Fugu | de Kromme Haring |Saison with Yuzu | 6,5% | NL
WAALWIJKER
€ 19.50
Biefstukburger van double Dutch beef met gruyère | cheddar | baconsaus | sla | tomaat | jalapeno mayo geserveerd op brioche en maisfrites
Wijntip: Negroamaro | QU-ALE | Salento | IT | rood
Extra pastrami + 4.00
Hoofdgerechten specials
VIS VAN HET SEIZOEN
€ 26.00
Tarbotfilet met ravioli van doperwt en saffraan saus. Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit
RAVIOLI Brasato Rundvlees
€ 23.00
Een Italiaanse klassieker | ravioli gevuld met aardappel en munt | romige ricotta | met krokant gebakken ossenstaart | saffraan boter en oude Texelse schapenkaas
Wijntip: Verdicchio | Bacaréto | Marken | IT | wit
SLOW FOOD GERECHT VAN DE WEEK
€ 26
Boerderijkip met dark en stormy jus en mango chutney Wijntip: Negroamaro | QU-ALE | Salento | IT | rood
Japanse nasu aubergine (VEGA)
€ 19.00
Koji Misosaus | gestoomde aubergine | wilde spinazie | boekweitnoedels | ingelegde gember | chili salsa | sisho en emping
Wijntip: Pinot Grigio | Tavo | Venezie | IT | wit
Boerderij kip dark en stormy
€ 23.00
Geroosterde jerk chicken | dark & stormy jus (rum en gember) | mango chutney | crème van bloemkool en kruidenolie
Wijntip: Negroamaro | QU-ALE | Salento | IT | rood
Bijgerechten
Griekse salade
€ 6.00
Met tomaat | komkommer | feta | olijfolie en rode uit
Melanzane parmigiana
€ 6.00
Gepelde aubergine | tomaat | parmezaan en mozzarella uit de oven
Gebakken Padron peper
€ 5.00
Met aioli dip
Kindergerechten
AMERICAN PANCAKES (VEGA)
€ 7.00
Met stroop | bosbes en poedersuiker
PINSA ROMANA PIZZA (VEGA)
€ 9.00
Margherita
FRIKANDEL SPECIAAL
€ 6.00
Met patat | ui | curry | mayo en tomaatjes Frikandel! Maar dan wel van hoge kwaliteit van vlees van oorspronkelijke rassen. Deze is gemaakt met Baambrugs big, Gasconne rund en Blije Ilperkip, en zónder e-nummers!
Nagerechten
Panna cotta en aardbei
€ 9.00
Panna cotta | aardbei | vanille crème | crumble en knetter suiker
CHOCOLADE mousse
€ 9.00
Chocolade | mango | gemberbier | koffie crumble en cress
Crème brulee
€ 8.00
Vanille ijs | slagroom en fruit
KAAS
€ 12.00
5 soorten kaas | brioche en stroop
Wijntip: Px sherry | Andalusië | Spanje
KINDERS
€ 5.00
Vanille-ijs | chocosaus en slagroom
TONY CHOCOLONY
€ 2.50
Voor bij de koffie
Keuze uit: karamel-zeezout | nougat of puur