Foodblog: Slow Food

Slow Food: een beweging van smaak & traditie

In de gejaagde wereld van vandaag lijkt alles steeds sneller te gaan. We hebben instant maaltijden, fast food en razendsnelle bezorgservices. Maar te midden van deze snelheid is er een beweging die terugkeert naar de basis en het belang van tijd, kwaliteit en traditie in de keuken benadrukt: Slow Food. Bij Eetbar Kandinsky omarmen we dit principe en nodigen we je uit om een culinaire reis te maken waarbij elke hap de essentie van tijd, liefde en vakmanschap vertelt.

Onze filosofie

Bij Eetbar Kandinsky geloven we dat goed eten tijd kost. Onze keuken richt zich op seizoensgebonden ingrediënten, lokaal geproduceerd en met zorg gekozen. Onze chefs brengen uren door met het voorbereiden, marineren, sudderen en perfectioneren van elk gerecht om ervoor te zorgen dat wanneer het op je bord verschijnt, het niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een verhaal vertelt.

Wat is Slow Food?

Slow Food is ontstaan in Italië in de jaren ’80 als tegenbeweging voor de opkomst van fast food. Het idee is simpel maar krachtig: het promoten van lokaal geproduceerde voedingsmiddelen, traditionele kooktechnieken en het behoud van regionale recepten. Het gaat niet alleen om traag koken, maar om het waarderen van het proces en de ingrediënten.

Lid van Slow Food Nederland

Eetbar Kandinsky is onderdeel van Slow Food Nederland. Dit is hét netwerk voor professionals uit de branche die zich richten op het concept slow food.

“Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Wij brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur.” valt te lezen op hun website www.slowfood.nl.

En daar kunnen wij ons helemaal in vinden!

Proef het verschil

Wat maakt Slow Food zo speciaal? Het zit in de details. Denk aan een stoofpot die urenlang heeft gesudderd tot het vlees zo mals is dat het van het bot valt. Of een saus die langzaam is ingekookt, waardoor elke smaak wordt geconcentreerd en verrijkt. Het verschil zit hem in de tijd en aandacht die aan elk ingrediënt wordt besteed.

Lekker lokaal

Slow Food gaat ook over het ondersteunen van de lokale boeren en producenten. Door lokaal te kopen, helpen we niet alleen de lokale economie, maar zorgen we er ook voor dat de ingrediënten vers en van de hoogste kwaliteit zijn. Bovendien vermindert het de ecologische voetafdruk van onze maaltijden.

Bij Eetbar Kandinsky is eten meer dan alleen voeding; het is een ervaring, een viering van traditie, kwaliteit en gemeenschap. We nodigen je uit om de tijd te nemen, te ontspannen en te genieten van een maaltijd bereid met vakmanschap en liefde. Want in deze snelle wereld, is soms het mooiste moment dat waarop we even stil kunnen staan en proeven.