Foodblog: Oesters

Je komt er niet onderuit als je in Zeeland bent; oesters. Als oesterliefhebber kun je daar je hart ophalen. Maar ook in het mooie Waalwijk kun je deze komen proeven bij ons! Wij zijn er namelijk verzot op. Deze ware delicatesse is een prachtig product uit de natuur.

Oesters hebben een unieke en ziltige smaak waar in basis weinig aan gedaan hoeft te worden. Daardoor zijn we er juist fan van, maar tóch hebben wij onszelf uitgedaagd om het nóg lekkerder te maken. Je leest hieronder hoe wij dat doen.

Een stukje geschiedenis

Het eten van oesters heeft iets puurs en rauws. Dit doen we naar alle waarschijnlijkheid al sinds 200 na Chr. Vele jaren later, in 1700-1800, waren oesters ongekend populair. In die tijd waren er al kookboeken vol met recepten om ze te stoven, bakken, braden, fruiten of vullen. In de 19e eeuw waren oesters niet meer dan volksvoedsel. Ze waren goedkoop en je had in de straten overal oesterbars. Dat is nu toch net even anders.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd er meer en meer geëxperimenteerd met smaak. Zo werden de oesters bijvoorbeeld met ketchup gegeten. Alleen onze grote vrienden uit de VS vonden dat niet zo; zij deden er liever tabasco op. Een smaaktoevoeging die je vandaag de dag nog steeds veel ziet.

Feitje

De laatste keer dat er in Nederland een parel werd gevonden in een oester, was in december 2019. Hoeveel geld de parel waard is die toen in een oester is gevonden? Dat varieerde tussen de 10 tot 30.000 euro! Toch een mooie meevaller voor een avondje uit eten 😉

Onze toevoegingen

Wij zijn er wel over uit: oesters zijn een prachtig seizoensproduct voor de fijnproevers en iedereen die graag nieuwe dingen probeert. Wij bereiden onze oesters op een eigen authentieke manier, in verschillende varianten:

  • Bloody Mary
  • Tomaat
  • Tabasco
  • Wodka of Mango
  • Sjalot
  • Ponzu
  • én voor de liefhebbers hebben we natuurlijk naturel oesters!

Wij kunnen er in ieder geval niet genoeg van krijgen!

Kom langs bij ons om deze heerlijke versnapering te proeven! Benieuwd naar de rest van onze menukaart? Je bekijkt hier de lunchkaart en hier de menukaart voor het diner. Ben je dat op korte termijn nog niet van plan? Volg ons dan op social media om op de hoogte blijven!