Foodblog: Huisgemaakte bitterbal

Waarom is een ambachtelijke bitterbal een mooi gerecht?

Wij horen je denken; een volledige foodblog gewijd aan een bitterbal? Jazeker! Waarom? Omdat het eigenlijk de perfecte combinatie is van alles dat je zoekt in een gebalanceerd gerecht! We nemen je mee in onze bevindingen.

Eerst de type bitterballen

Er zijn verschillende bitterballen in de wereld; zo zijn er aardappelen-, garnalen-, kaas- en ragoutbitterballen. Elk met zijn mooie eigenschappen en unieke smaken. Maar voor onze foodblog focussen we op de onze huisgemaakte bitterbal. Een goede vleesbitterbal bestaat uit twee belangrijke elementen; een smaakvolle salpicon (oftewel: ragout) en een écht krokante korst. Het leukste van alles? Dat vertellen wij je hieronder! 

Wij maken onze Hollandse lamsbitterballen zelf 

Het hele proces begint bij het bereiden van een bouillon gemaakt van Hollands lamsvlees. Daar worden allerlei kruiden aan toegevoegd om het geheel nog meer smaak te geven. Als de bouillon klaar is wordt de roux gemaakt. De roux bestaat voor het grootste deel uit boter, ui en bloem, waar we vervolgens de eerder gemaakte bouillon weer aan toevoegen (+ gepofte paprika & look. Het lamsvlees wordt uit elkaar getrokken en in blokjes gesneden. Daar maken we balletjes van die worden bestreken met eiwit. Tot slot gaat een laag paneelmeel over de balletjes voor de krokante korst. En.. een heerlijke portie truffeldip kan niet ontbreken!

Maar, waarom vinden wij een lamsbitterbal nu zo’n mooi gerecht?

Je gaat alle smaken en texturen terugvinden in het gerecht! Het combineert de knapperige korst met de zachte en smaakvolle vulling, én evenwichtige smaken van zoet en zuur door de sauzen die je kunt toevoegen. Daarom vinden wij het een mooi gerecht om eens een foodblog aan te wijden!

Wij kunnen er in ieder geval niet genoeg van krijgen!

Kom langs bij ons om deze heerlijke versnapering te proeven! Ben je dat op korte termijn nog niet van plan? Volg ons dan op social media om op de hoogte blijven!